Alle details: Chevrolet Trax

Chevrolet Trax 2013
Chevrolet had ons in mei al aangekondigd dat de Trax het kleine broertje van de Captiva zou worden, nu krijgen we alle details over dit nieuwe model.

Wat de Mokka voor Opel is, moet de Trax voor Chevrolet worden. De nieuwe compacte SUV zal gelanceerd worden op het autosalon van Parijs, en zal in het gamma van Chevrolet dienst doen als het kleine broertje van de Captiva. Toch zal de Trax als klein broertje niet moeten onderdoen op vlak van veelzijdigheid en zuinigheid, daarnaast zal het model ook met vierwielaandrijving leverbaar zijn en zullen de rijeigenschappen van de Trax volgens Chevrolet vergelijkbaar zijn met die van een personenauto. De nieuwe kleine SUV van Chevrolet meet 4,22 meter lang, is 1,77 meter breed en heeft een wielbasis van 2,55 meter. Het model onderscheidt zich verder door een krachtig lijnenspel dat volgens Chevrolet wendbaarheid en beweging moet uitstralen. De Trax biedt daarnaast voldoende ruimte voor vijf inzittenden en 358 liter bagage.

Onder de motorkap zal er keuze zijn tussen drie motoren: een 1.4-liter turbobenzine, een 1.6 liter benzine en een 1.7-liter turbodiesel. Daarvan zullen enkel de turbomotoren met vierwielaandrijving geleverd kunnen worden. De 1.4 turbobenzine wordt standaard gekoppeld aan een manuele zesbak en levert 140 pk, de 1.7-liter turbodiesel levert 130 pk en 300 Nm koppel. Alle motoren met een manuele transmissie krijgen een Start/Stop-systeem meegeleverd, de turbomotoren kunnen optioneel met een automaat worden uitgerust.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...