Video: Audi en Ducati beklimmen samen Pikes Peak

Audi Ducati Pikes Peak
Nu Audi Ducati heeft gekocht, is het tijd om de nieuwe alliantie te vieren door samen Pikes Peak te beklimmen.

De nieuwe banden tussen Audi en Ducati, twee merken die in hun respectievelijke sectoren hoog aangeschreven staan, brengen nieuwe interessante uitdagingen naar voor. Vandaag wordt namelijk de Pikes Peak Hill Climb gereden, een bergrace die sinds 1916 wordt gehouden op de 4301 meter hoge berg. De race gaat over een afstand van 19,99 kilometer, en gaat in totaal langs 156 bochten, ideaal voer dus voor zowel Audi als Ducati.

Om dit bijzondere evenement wat kleur bij te zetten hebben Audi Amerika en Ducati besloten om samen Pikes Peak te beklimmen. Audi gebruikt daarvoor de RS5, terwijl Ducati met een Multistrada 1200S op de proppen komt. Vandaag zullen ze allebei de strijd aangaan met het bergcircuit, waarvan het record sinds 2011 op naam van de Japanner Nobuhiro Tajima staat. Hij klaarde de klus met een Suzuki SX4 Hill Climb Special in 9:51.278. Hoe het er vandaag ongeveer aan toe zal gaan zie je in onderstaande video.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...