Productiefout in Mitsubishi i-Miev

Mitsubishi i-Miev
Elektrische wagens zijn dé toekomst, maar wat als er een elektrisch defect komt?

Blijkbaar zou er bij sommige Mitsubishi i-Mievs een defect zijn met de sensoren die verbonden zijn met het SRS-systeem. Een defect dat een te late, of helemaal geen reactie van de voorste Airbags kan veroorzaken. Volgens Mitsubishi worden ongeveer 291 wagens uit Amerika en 49 uit Canada teruggeroepen. Al deze i-Mievs werden gebouwd tussen 4 november en 22 december vorig jaar.

De iMiev werd enkel in Amerika en Canada teruggeroepen, in Europa moet de iMiev niet naar de garage voor een onderhoud. De gemaakte fouten zijn namelijk niet van toepassing op Europese modellen. Er zijn nog geen ongevallen gerapporteerd. En uiteraard zal de vervanging van de sensoren over de zee gratis gebeuren. (via AB)

Lees hier onze rijtest met de Citroën C-Zero.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...