Studie: Een hond stoot meer CO2 uit dan een SUV

Hond in SUV
Twee onderzoekers uit Nieuw-Zeeland concluderen dat een hond een grotere ecologische voetafdruk heeft dan een SUV.

Robert en Brenda Vale, twee onderzoekers voor de Victoria universiteit in Nieuw-Zeeland, kwamen in hun studie tot de conclusie dat honden een grotere ecologische voetafdruk hebben dan SUV’s. De onderzoekers berekenden de oppervlakte die nodig is om een hond een jaar lang te voeden. Aangezien een gemiddelde hond dagelijks 300 gram hondenvoer eet, berekenden de onderzoekers dat 8.400 vierkante meter grond nodig is om aan die behoeften te voldoen.

De onderzoekers berekenden daarna hoeveel een Toyota Land Cruiser met 4.6-liter V8 verbruikt als hij 10.000 km rijdt en kwamen tot het besluit dat ter productie van die 55,1 gigajoule energie 4.500 vierkante meter land nodig is per jaar. Ongeveer 50% minder dan de ecologische voetafdruk van de hond. De onderzoekers willen met hun onderzoek het verbruik van SUV’s trouwens niet goed praten, maar ze plaatsen het graag in zijn perspectief. Wil je toch een huisdier, maar een lage CO2-uitstoot, dan is het misschien interessant om een kat in huis te halen, die zou volgens het onderzoek een even grote ecologische voetafdruk hebben als een Volkswagen Golf. (Via: LeftLane)

Dog and Toyota Land Cruiser

Deel dit bericht:

4 reacties op "Studie: Een hond stoot meer CO2 uit dan een SUV"

 1. claeys 11-08-2012 om 22:58

  Al een geluk dat ze niet onderzocht hebben wat de bijdrage tot de voetafdruk is tijdens het productieproces van de wagen zelf… of de verwerking van afgeschreven wagens…

  • PJS 12-08-2012 om 9:11

   Dat we de studie met een korreltje zout moeten nemen is duidelijk 😉

 2. ixke 12-08-2012 om 22:37

  AFMAKEN al die honden
  LANG LEVE DE SUV
  :-)))

Reageer

Reactie aan het plaatsen...