Reeds 100.000 Belgen kregen Franse flitsboete

Radar Autoroute FR
Deze zomervakantie kregen al 100.000 Belgen hun Franse flitsboete opgestuurd.

Dat we als Belgen elke zomer massaal naar Frankrijk trekken om er onze vakantie door te brengen, heeft zo zijn invloed op de Franse wegen. Jarenlang werden flitsboetes die Belgen opliepen in Frankrijk zelden of nooit doorgestuurd, maar sinds enkele maanden werken de Franse en Belgische politie samen, waardoor elke boete uiteindelijk in de brievenbus zal belanden.

Beide landen hopen dat het aantal overtredingen nu sterk zal teruglopen, nu het gevoel van straffeloosheid voor Belgen weg is. In totaal werden deze zomervakantie al 100.000 Belgen geflitst voor overdreven snelheid, daarvan krijgt iedereen een boete in de bus, ook als de overtreding na correctie maar 1 km/u bedraagt. Zo kon onze redactie het trouwens zelf ook ervaren deze zomer, opletten is dus de boodschap! (Via: Deredactie)

Radar Autoroute FR

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...