Alfa Romeo plant 4C Spider tegen 2014

Preview Alfa Romeo 4C Spider 2014
Hoewel Alfa Romeo de 4C Coupé nog niet onthuld heeft, zou het merk nu al beslist hebben ook een Spider te bouwen.

Als alles volgens plan verloopt zal de finale versie van de 4C volgend jaar bij de dealers te vinden zijn, maar Alfa Romeo kijkt ondertussen al vooruit en heeft beslist om ook een 4C Spider te gaan bouwen die een jaar later op de markt zou komen. Net als de Coupé krijgt de Spider de nieuwe 1.75-liter grote turbobenzine onder de motorkap die de achterwielen zal aandrijven via een TCT automaat met dubbele koppeling. Specifieke details over het motorblok krijgen we later, maar de laatste geruchten spreken over een output van om en bij de 300 pk.

Alfa mikt met de 4C Coupé op een leeggewicht van minder dan 900 kg, de Spider zal dat doel ongetwijfeld niet halen, maar het merk doet er alles aan om het gewicht zo laag mogelijk te houden waardoor een sprint van 0 naar 100 km/u onder de 5 seconden mogelijk blijft. De Alfa Romeo 4C Spider zou eind 2014 bij de dealers moeten staan, de basisprijs wordt onder de 50.000 euro geraamd. (Via: LeftLane)

Preview Alfa Romeo 4C Spider 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...