Maserati Levante wordt “baby Quattroporte”

Preview Maserati Levante Baby Quattroporte
Als we de laatste geruchten mogen geloven dan zal Maserati’s BMW 5-Reeks concurrent als Maserati Levante door het leven gaan.

Maserati’s “baby Quattroporte” zal als alles goed gaat volgend jaar voorgesteld worden op het autosalon van Frankfurt. Het model dat onder codenaam M157 wordt ontwikkeld zal net als de Lancia Thema het onderstel van de Chrysler 300 gaan gebruiken. We kunnen er echter wel van uitgaan dat Maserati grondig zal sleutelen aan het onderstel, de ophanging en de algemene rijprestaties. De Levante zal daarnaast tegen Maserati’s gewoonte in niet door Pininfarina zijn getekend, het merk zou de Levante volledig binnenshuis hebben ontworpen. De vierdeurs sedan zou verschillende designelementen van de Kubang overnemen, als dat maar goed afloopt…

Onder de motorkap krijgt de Maserati Levante ondermeer beschikking over een Chrysler 3.6-liter Pentastar V6 met 400 pk, verder zal Maserati zorgen voor een diesel V6 en een prestatiegerichte V8. Alle motoren zullen daarbij standaard worden gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF. Na zijn lancering op het autosalon van Frankfurt, in september volgend jaar, zou het model begin 2014 bij de dealers moeten staan. (Via: LeftLane)

Preview Maserati Levante

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...