Officieel: Jaguar F-Type komt naar Parijs

Jaguar F-Type preview 2013
Jaguar heeft officieel bevestigd dat de nieuwe F-Type op 27 september zijn debuut zal maken op het autosalon van Parijs.

Jaguar heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het de nieuwe F-Type zal lanceren op het autosalon van Parijs. De nieuwe sportwagen van Jaguar zal initieel enkel gelanceerd worden als Cabrio, terwijl onder de motorkap gekozen zal kunnen worden tussen drie motoren. Het gaat eerst en vooral om een nieuwe 3-liter Supercharged V6 met 335 of 375 pk, daarnaast zal er ook plaats zijn voor een 5-liter V8 met supercharger. Hoeveel pk die laatste zal voortbrengen is voorlopig nog niet bekend, in de XF, XJ en XK zorgt het blok voor 500 pk, maar vermoedelijk zal het vermogen in de F-Type iets naar beneden afgesteld worden. De vermogensdaling neemt echter niet weg dat de F-Type met 5-liter V8 in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u zal sprinten.

Ongeacht de motorkeuze zal de F-Type steeds geleverd worden met Jaguar’s achttraps automaat, elk model krijgt daarnaast Start/Stop-technologie aan boord. Jaguar noemt de onthulling van de F-Type trouwens een heel belangrijk historisch feit voor het merk, aangezien het de instap naar haar sportwagens moet verlagen en tegelijk toch alle toptechnologie van het merk zal herbergen. In september zien we in ieder geval het resultaat.

Jaguar F-Type Preview 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...