Rijtest & Video: Lancia Flavia

Rijtest Lancia Flavia
Nu Lancia zich meer en meer in een luxepositie plaatst binnen de Fiat-groep, is een cabrio een noodzakelijke aanvulling. En daar draagt de samenwerking met Chrysler een aardig steentje bij.

Chrysler – waar Lancia sedert ongeveer een jaar mee samenwerkt – heeft de 200 Convertible in haar gamma, een ideale donor voor een luxueuze cabriolet. En dat de twee hun roots delen, valt direct op. De wagens zijn namelijk zowel aan de buitenkant als binnenin identiek aan elkaar. Op enkele details en wat badges na dan. Lancia vertelt bijvoorbeeld dat het interieur iets kwalitatiever in elkaar zit. Maar vergis je niet, want hoe mooi het marketingpraatje van Lancia ook mag klinken, deze wagen is op-en-top Amerikaans. Van buitenaf bekeken valt dat niet direct op, de Flavia ziet er stijlvol uit. Aan de binnenkant vallen zijn Amerikaanse roots dan weer direct op door de grote hoeveelheid plastiek die het merk gebruikte. Ook de wijzerplaten en het centrale infotainmentsysteem zijn duidelijk afkomstig van Amerikaanse bodem. Het komt erop neer dat de Lancia Flavia van alle luxe die je je maar kan inbeelden voorzien is, maar dat de verfijning geen Duitse standaarden evenaart. Enkel het Premium geluidssysteem is meer dan voortreffelijk en zorgt voor heerlijke achtergrondmuziek tijdens het rijden. De grootste troef van het interieur is dat de Flavia wel degelijk een vierzitter is, terwijl de meeste cabrio’s van hetzelfde kaliber slechts 2+2-zitters zijn.

Rijtest Lancia Flavia

Rijtest Lancia FlaviaRijtest Lancia Flavia

Onder de motorkap bespeuren we een 2.4-liter groot benzineblok dat 175 pk en 220 Nm levert. Het motorblok is zo Amerikaans als een cheeseburger. De Flavia sprint in 10,4 seconden naar 100 km/u en kent daarbij een dorst van ongeveer 10 liter per 100 km, al spreekt Lancia zelf over iets minder. De verfijning van dit blok is ver zoek, zeker omdat de zestraps automaat onvoldoende decisief is om de kracht deftig naar de voorwielen over te brengen. Waarom Lancia dan niet kiest voor een degelijk Europees blok? De Flavia bevindt zich in een niche en de kosten om hem van een nieuw blok te voorzien zijn te groot gegeven de schaal van de productie. Jammer, maar helaas. Al moeten we wel toegeven dat de motor tijdens het rijden op de autosnelweg wel naar behoren presteert. Voor comfortabel cruisen is de Flavia dus zeker en vast geschikt, maar wie het wat dynamischer wil, blijft op zijn honger zitten.

Rijtest Lancia Flavia

Rijtest Lancia FlaviaRijtest Lancia Flavia

En hetzelfde geldt voor de ophanging en de sturing. Het stuurgedrag mist precisie en feedback, maar volstaat wel voor heerlijk cruisen. En daarvoor is de Flavia tenslotte gebouwd… Ook de demping voelt soms zompig aan, maar wanneer je door de stad laveert is dat eerder een troef dan een nadeel. Zeker met het dak open is het heerlijk vertoeven in de Flavia. Niet alleen vooraan, maar ook achteraan. Want daar is er beenruimte op overschot! En wanneer je het stadsverkeer zou verlaten, kan je het windscherm openen waardoor rijden tegen 120 km/u kan zonder al teveel last van windgeluiden en een gesprek met je passagier goed mogelijk is. Gebruik je het windscherm, dan is er op de achterbank jammer genoeg geen plaats meer voor inzittenden.

Rijtest Lancia Flavia

Rijtest Lancia FlaviaRijtest Lancia Flavia

De grootste troef van de Lancia Flavia is ongetwijfeld zijn prijskaartje. Voor €37.500 staat de wagen op je oprit. En aangezien hij over de meest doorzichtige prijzenpolitiek ooit beschikt – er is slechts één optie: metaalkleur – is de wagen ook direct compleet aangekleed. Standaard krijg je dus navigatie, het Premium geluidssyteem, lederen verwarmbare zetels, vier volwaardige zitplaatsen, een windscherm, een lichtsensor… teveel om op te noemen! Weinig cabrio’s die het hem nadoen.

Rijtest Lancia Flavia

Conclusie

De grootste nadelen aan de Lancia Flavia – zijn motor en versnellingsbak – ontspruiten uit het feit dat hij over Amerikaanse roots beschikt. Wie weliswaar op zoek is naar een comfortabele cruiser en graag waar voor zijn geld krijgt, moet toch eens binnenspringen bij zijn Lancia-dealer. Want voor een relatief karige prijs krijg je met de Flavia een meer dan degelijk uitgeruste wagen. De nadelen moet je er dan weer bijnemen… Onthoud vooral dat de Flavia een degelijke comfortabele cruiser is. En Lancia, bij de volgende generatie misschien nadenken over de mogelijkheid ook Europese motoren in het vooronder te leggen?

Rijtest Lancia Flavia

Overzicht

+ Uitrusting
+ Open rijden
+ Echte vierzitter

– Motor
– Versnellingsbak
– Interieurkwaliteit

Rijtest Lancia Flavia

Tekst: Jeroen Maes
Foto’s: Pieter-Jan Scheir 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...