Politie Brussel kiest voor de Golf GTI

Politie Volkswagen Golf GTI
Om een passend antwoord te geven op het grote onveiligheidsgevoel in Brussel koos de Politie voor de Golf GTI.

Maar liefst 14 exemplaren van de 210pk sterke Golf variant werden aangekocht voor de Brusselse Politie. Niet meteen om alle combi’s te gaan vervangen, maar om specifieke opdrachten beter te kunnen voltooien. De anti-overvalbrigade krijgt per direct 2 GTI’s ter beschikking om hun directe noden, namelijk zo snel mogelijk ter plaatse zijn bij een hold-up of inbraak, te kunnen voltooien. Het sportieve motorblok met sterke acceleratiecijfers en de krachtigen remmen van de GTI overtuigden de Politie, maar de historie speelde ook mee. In de jaren ’80 had de toenmalige rijkswacht ook de beschikking over een vloot Golf GTI’s die met hun aanwezigheid meer dan eens de succesfactor waren.

De GTI is het huidige topmodel van de zesde generatie Golf en zag het levenslicht in 2009 na een voorstelling op het autosalon van Genève. Zowel met een handbak als met een DSG systeem is deze leverbaar, maar de Brusselse Politie koos voor de automaat. De motor levert 210pk en een niet onbelangrijke 280Nm koppel. Een topsnelheid van 240km/u is hiermee mogelijk, een 0-100km/u sprint is al voorbij na 6,9 seconden. Een Volkswagen Golf GTI kost standaard €30.000, daarbovenop komt nog eens de kosten voor de ombouw naar een politievoertuig. Vanaf heden kunnen jullie dus in het Brusselse een Politie GTI spotten! De kwaadaardigen onder ons zijn bij deze gewaarschuwd!


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...