Digitale achteruitkijkspiegel gaat in productie

Digitale achteruitkijkspiegel Audi R8 e-torn
Audi zal voor het eerst een digitale camera-achteruitkijkspiegel op een productiemodel introduceren.

Tijdens de 24-uren van Le Mans gebruikte Audi voor haar R18 racewagens een combinatie van een digitaal scherm met een camera achteraan de wagen ter vervanging van de klassieke achteruitkijkspiegel. Niet dat de bestuurder van een LMP1 prototype vaak achter zich moet kijken, maar het moest de veiligheid toch opnieuw een trapje verhogen.

Audi kondigt nu ook aan de technologie te introduceren in productievoertuigen, althans productiewagens met een zeer gelimiteerde oplage. Het gaat meer specifiek om de R8 e-tron, die het zonder achterruit moet doen en dus het gebruik van een klassieke achteruitkijkspiegel onmogelijk maakt. Audi belooft een kristalhelder 7,7-inch beeld met ’s nachts een systeem dat verblinding door achterliggende wagens voorkomt. Het scherm van Samsung-makelij kan bovendien op elk moment gedimd of uitgeschakeld worden.

De kleine, zeer lichte camera werd in een aerodynamisch geoptimaliseerde behuizing geplaatst die opgewarmd wordt bij zeer lage temperaturen. De lens heeft een diameter van slechts enkele millimeters maar beslaat toch een veld veel breder dan dat van een klassieke achteruitkijkspiegel. Dat het systeem succesvol is, benadrukt Audi met haar 1-2-3 overwinning in Le Mans twee maanden geleden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...