Spyker eist 3 miljard van GM


Spyker daagt General Motors voor de rechtbank en eist 3 miljard dollar.

Volgens Spyker heeft General Motors (GM) er moedwillig voor gezorgd dat het Zweedse Saab eind vorig jaar failliet ging en daarom daagt de sportwagenfabrikant GM voor de rechtbank, David tegen Goliath. General Motors zou de onderhandelingen over een mogelijke transactie tussen Saab en het Chinese Youngman hebben tegengewerkt omdat GM als belangrijkste aandeelhouder vreesde dat de Chinezen met een groot deel van de technologie zouden gaan lopen.

Maar liefst 3 miljard dollar eist Spyker voor het leed veroorzaakt door GM, omgerekend 2,4 miljard euro. Gezien Saab intussen bankroet werd verklaard, neemt Spyker voorlopig de gerechtskosten voor eigen rekening. Een niet nader vernoemde investeerder is bereid nog geld toe te schieten moest dat nodig zijn. Saab werd ondertussen overgekocht door NEVS.(Via: Trends)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyker eist 3 miljard van GM"

  1. Wolf 07-08-2012 om 22:14

    Tuurlijk , Victor ruikt geld. Daar is hij heel goed in, zijn zakken vullen. Jaarsalaris 1 miljoen excl. bonussen. En voor bedrijven die NOOIT geld hebben verdiend. Da’s ook een talent………..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...