Nieuwe Audi RS6 krijgt meer vermogen dan BMW M5

Audi RS6 Avant 2013
Audi wil met de nieuwe RS6 de concurrentie wegblazen.

Audi werkt naarstig verder aan de nieuwe Audi RS6, die zou namelijk volgend jaar op het autosalon van Genève onthuld moeten worden. Onder de motorkap zal de ongeblazen 5-liter V10 van zijn voorganger vervangen worden door een opgewaardeerde versie van de twin-turbo V8 uit de S6, S7 en S8. De 4-liter V8 zou goed moeten zijn voor 572 pk, en daarmee moet het blok de atmosferische V10 helpen vergeten. Daarnaast maakt de RS6 met die vermogensoutput ook brandhout van de concurrentie, zowel de BMW M5 (560 pk) en Mercedes E63 AMG (525 pk) moeten het met minder paarden onder de motorkap stellen.

Naar goede gewoonte zal Audi de RS6 voorzien van Quattro vierwielaandrijving en een differentieel met koppelomvormer. Het is echter nog onduidelijk of de RS6 een automatische achtbak of de nieuwere zeventraps automaat met dubbele koppeling zal meekrijgen. Wel zeker is dat de nieuwe RS6 een stuk lichter zal zijn dan zijn voorganger, daarvoor moet ondermeer het intensief gebruik van aluminium en koolstofvezel zorgen. Over prestatiecijfers is uiteraard nog niets officieel bekend, maar in de wandelgangen wordt een 0 naar 100 km/u sprint van 4,5 seconden gefluisterd, de topsnelheid wordt naar Duitse gewoonte op 250 km/u begrensd. (Via: AutoCar)

OFFICIEEL: AUDI RS6 AVANT

Audi RS6 2013 Preview

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe Audi RS6 krijgt meer vermogen dan BMW M5"

  1. Decor 06-08-2012 om 10:21

    Wow..Prachtig toch!

  2. Wolf 07-08-2012 om 22:29

    Blijft, volgens de kenners, een te cleane (lees saaie auto). Net als de RS4. Kijk maar eens op ChrisHarris on cars). Maar ja, zal wel persoonlijke voorkeur zijn. Doe mij de Mercedes maar……

Reageer

Reactie aan het plaatsen...