Gespot: Ferrari F12 Berlinetta

Gespot Ferrari F12 Berlinetta
De eerste exemplaren zijn nog niet geleverd aan de klanten, toch is de F12Berlinetta al gespot!

Na een mooie staat van dienst was het tijd voor Ferrari om hun 599 GTB Fiorano te vervangen. Geen gemakkelijke opgave, want de lat ligt steeds hoger. De concurrentie heeft al een ruime voorsprong met hun V12 paradepaardje, al lijkt de echte concurrent voor de Aventador de nog te onthullen F70 Enzo opvolger te worden. De V12 modellen binnen het Ferrari gamma zijn maar goed voor een 25% van de totale verkopen, toch speelt het historische eergevoel voor only the best of the best Ferrari parten. Na jaren van hoogtechnologische ontwikkeling op diverse vlakken was het begin maart eindelijk tijd om de F12 Berlinetta te onthullen op het autosalon van Genève.

Zoals bij elk nieuw model zijn er altijd liefhebbers en haters van het uiterlijk, de prestatiecijfers werden dan weer door iedereen met ongeloof onthaald. Een centraal geplaatste 6.3 liter V12 die 730pk enkel en alleen naar de achterwielen stuurt lijkt op papier zelfs wat van het goede teveel. De 690 Nm koppel zorgt sowieso dat je jouw oprit enkele keren per jaar zal moeten herschikken, maar dat zal je een worst wezen als je €272.000 kan neerleggen voor een supersportieve Gran Turismo. In vergelijking met de 599 haal je een financieel voordeel van enkele duizenden euro’s, maar die kan je terug zonder problemen investeren door eens stevig door de optielijst te gaan. We verwijten de Duitse merken hun optiepolitiek wel eens, maar bij Ferrari kunnen ze er ook wel wat van. Voor wat hoort natuurlijk wel wat bij een wagen van dit kaliber..

De internationale media kreeg vorige week de kans om de F12 Berlinetta te testen in de buurt van de heilige stad Maranello in de perfecte roodtint, het onderstaande exemplaar is waarschijnlijk één van de eerste modellen die zijn weg zal vinden naar een gefortuneerde klant. De witte stickers dienen als bescherming voor de lak tijdens een laatste inspectieronde.

Spotterseer gaat alweer naar RS voor deze topspot!

Ferrari F12 Berlinetta gespot

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...