Spyshots: Mercedes SLS Black Series komt er aan

Mercedes SLS AMG Black Series spyshot
Momenteel heb je in het SLS gamma de keuze uit een Coupé, een GT en een Roadster. Binnenkort komt daar een extra sportieve Black Series bij!

De berichten over een extra brutale Mercedes SLS AMG slepen al jaren aan, maar nu komt de Black Series er echt aan, althans dat kunnen we toch afleiden uit de testexemplaren die steeds minder en minder camouflage dragen. Een officiële lancering is dus dichter dan ooit, naar alle waarschijnlijkheid zien we deze SLS-op-steroïden voor het eerst op het Autosalon van Parijs eind september. Tenzij Mercedes deze AMG wil meenemen als verrassing krijgen we de officiële informatie zelfs al wat vroeger.

Fans van een Mercedes SLS AMG die gerust wat comfort willen inruilen voor sportiviteit zijn bij een Black Series variant aan het juiste adres. Niet dat een standaard AMG niet sportief kan zijn, maar de heren in Affalterbach halen sporadisch het onderste uit de kan om hun klanten een ongeziene belevenis aan te bieden. Motorisch zal alles wat strakker afgesteld worden met een marginale vermogenstoename, vooral de afstelling zal aangepast worden. Strakkere demping, stijvere ophanging en een bredere wegligging. Ook de achterspoiler zal een meer actieve rol gaan spelen, net zoals de remmen een maatje groeien. De Mercedes SLS AMG Black Series wordt officieus de straatlegale versie van de SLS GT3 versie die hoge ogen gooit in diverse kampioenschappen wegens zijn prestaties gecombineerd met duurzaamheid.

Het magische ‘Black Series’ achtervoegsel vertegenwoordigt het beste wat AMG te bieden heeft. Het begon allemaal bij een SLK55 Black Series, waarna een CLK63 Black Series met de pluimen mocht gaan lopen. Met de SL65 Black Series werden de wetten van de zwaartekracht op de proef gesteld met 670 Pk en 1.000 Nm koppel! Vorig jaar werd de C63 Black Series nog maar voorgesteld en is de productie al volledig uitverkocht, wat de populariteit van dergelijke hardcore modellen aantoont. In 2013 zal de SLS Black Series gelimiteerd geleverd worden aan gelukkige klanten, het prijskaartje zou schommelen rond de €240.000.

Het is niet verwonderlijk dat de onderstaande videobeelden afkomstig zijn nabij het testcentrum van AMG bij de Nurburgring. Alle AMG modellen worden op deze legendarische omloop getraind tot hun sportieve geest voldoende afgesteld is. Mocht je jezelf dus niet meer kunnen bedwingen om de sportiefste SLS aller tijden te aanschouwen kan je richting de ‘Ring trekken, anders zal je moeten wachten tot eind september!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...