Rijtest & Video: MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SD
Het MINI-gamma breidt gestaag uit, na de pompeuze Countryman is het nu tijd voor twee rankere modellen, de MINI Coupé en Roadster. Wij gingen op pad met de Roadster Cooper SD.

Met de MINI Roadster mikt MINI op een niche publiek. Het model is er dan ook voor hipsters die graag iets anders willen dan een MINI Cabrio, maar ook voor sportievelingen, die graag nog net iets sportiever rijden. De Roadster is op technisch vlak wel volledig verwant met de MINI Cabrio, maar door enkele aanpassingen weet de Roadster zich toch te onderscheiden. Zo werd de achterbank weggehaald, zien we een steilere voorruit en ligt de Roadster 20 mm lager tegen de grond. Het zijn allemaal details die ervoor zorgen dat de Roadster er een stuk dynamischer uitziet dan de Cabrio. Daarnaast krijg je steeds enkele sportieve accenten mee, zo is er plaats voor een spoiler die vanaf 80 km/u automatisch naar boven klapt en vinden we centraal twee uitlaatpijpen die de sportieve inborst van de Roadster duidelijk maken.

Test MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SDTest MINI Roadster Cooper SD

Binnenin verschilt het interieur niet van elke andere MINI, centraal krijg je nog steeds de snelheidswijzer, terwijl achter het stuur een toerenteller staat. Een bijzondere set-up die het speelse imago van MINI moet belichamen. Grootste verschilpunt met de MINI Cabrio is uiteraard het gebrek van een achterbank. De ruimte die daardoor vrijkomt is voorbehouden voor een grotere kofferruimte (240 liter) en wat bergruimte achter de passagiers. Op praktisch vlak heb je dus meer koffervolume dan een MINI Cabrio, maar doordat de koffer enkel uitgebreid kan worden via een klein skiluik komt het maximale koffervolume niet in de buurt van de 660 liter die de MINI Cabrio met de achterbank neer bekomt. Op ruimtelijk vlak moet je dus wel een compromis sluiten. Daarnaast krijgt de MINI Roadster standaard een manuele bediening voor het dak, hoewel je in tien minder dan seconden het dak manueel kan openen of sluiten kost een automatische bediening je 810 euro extra. Verder doet het interieur zoals elke MINI erg premium aan, met kwalitatieve materialen, goed zittende stoelen en een intuïtieve bediening voor het navigatiesysteem is het aangenaam vertoeven in de MINI Roadster.

Test MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SDTest MINI Roadster Cooper SD

Eens op weg met de MINI Roadster valt vooral op dat het onderstel nog wat harder is afgesteld dan bij de MINI Cabrio. Het met 20 mm verlaagde onderstel en de aangepaste set-up voor de veerpoten missen hun effect dus niet. Wanneer je op een goed wegdek rijdt is de Roadster dan ook een plezier om te besturen, mede omdat ook de stuurrespons een fractie scherper werd afgesteld. De minste stuurinput zorgt al voor een grote koerswijziging, dat is in het begin misschien even wennen, maar eens je het gewoon bent wil je niet snel nog iets anders. Het sportieve rijgedrag en de stijve ophanging hebben natuurlijk ook hun nadelen, wanneer je op een slecht wegdek terecht komt gaat de MINI Roadster al snel gaan stuiteren, misschien had het onderstel op dat vlak dus wat meer vergevingsgezind mogen zijn. Wie liever wat meer comfort heeft kiest dus beter voor de MINI Cabrio. Daarnaast lijkt de Roadster ook iets lawaaieriger dan de Cabrio, wanneer je het dak sluit overheersen de windgeluiden op de snelweg te veel, terwijl er ook op slechte wegen wel wat gerammel te horen valt. Misschien toch een klein werkpuntje voor de facelift.

Test MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SDTest MINI Roadster Cooper SD

Onder de motorkap van ons testmodel vonden we de enige dieselmotor in het gamma van de MINI Roadster, de Cooper SD. De Cooper SD is goed voor 136 pk en 305 Nm koppel en sprint van 0 naar 100 km/u in 8,3 seconden. In realiteit is de Cooper SD nog een stuk vlotter dan die 8,3 seconden doen vermoeden, mede doordat het blok al vanaf 1.250 toeren goed opneemt is de Cooper SD een waar genot om te rijden in ons drukke Belgenland. De hernemingen die de Cooper SD kan maken zijn namelijk ongezien, zo kan je in zesde versnelling zelfs vertragen tot 70 km/u op de autosnelweg en terug vlot doortrekken tot 120 km/u. Daarnaast blijft het verbruik steeds binnen de perken, tijdens onze testperiode verbruikten we gemiddeld zo’n 6 liter/100 km, dat mag wel meer zijn dan de opgegeven 4,5 liter/100 km, mits een gematigde rijstijl lijkt 5 liter/100 km ons zeker haalbaar. Wie het nog sportiever wil kan steeds bij drie benzinemotoren aankloppen. De instapper is dan de Cooper, die de Roadster met 116 pk en 160 Nm in 9,2 seconden naar 100 km/u trekt. Verder is er ook nog de Cooper S met 163 pk of de John Cooper Works met 211 pk. Die laatste is de topversie van het gamma en helpt de Roadster in 6,5 seconden naar 100 km/u.

Test MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SDTest MINI Roadster Cooper SD

Wie denkt een koopje te doen met de MINI Roadster komt bedrogen uit, want de Roadster is amper 1.000 euro goedkoper dan de Cabrio. Het instapmodel is zo pas beschikbaar vanaf 23.050 euro, terwijl de Cooper SD op zijn beurt minstens 29.350 euro moet opbrengen. Ga je dan nog even grasduinen in de optielijsten dan kom je snel op 35.000 euro uit, en dat is toch een pak geld voor een tweezitter. Zo betaal je voor een lederen binnenbekleding minstens 1.290 euro, kosten decoratieve lijsten 90 euro en graait het navigatiesysteem 645 euro mee. Daarnaast krijg je zoals eerder aangehaald standaard een manuele dakbediening, wie het dak automatisch wil laten sluiten mag 810 euro extra op de rekening van zijn dealer schrijven. Op de vraag of 35.000 euro veel geld is voor een Roadster van dit kaliber is het echter moeilijk antwoorden, de Mazda MX-5 is bijvoorbeeld een stuk goedkoper, maar premium concurrenten zoals de Audi TT zijn dan weer wat duurder. Het is vooral de afweging tussen de MINI Roadster en Cabrio die ons belangrijk lijkt, wil je extra sportiviteit, of meer ruimte? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen.

Test MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SDTest MINI Roadster Cooper SD

Conclusie

Met de MINI Roadster is MINI erin geslaagd een echt niche product op de markt te zetten. En net zoals elk niche product is de Roadster niet voor iedereen geschikt. Het model mikt volgens ons op twee type personen, hipsters en sportievelingen, of een combinatie van beide. Ofwel wil je dus iets anders dan de doorsnee Cabrio, ofwel wil je graag nog een extra streepje sportiviteit. Anders dan de Cabrio is de Roadster sowieso, de verschillen zijn duidelijk en de sportieve accenten missen hun effect niet. Op sportief vlak mist het verlaagde onderstel en de straffere set-up zijn effect evenmin, de Roadster stuurt nog scherper en rijdt nog stabieler dan de Cabrio. Maar die medaille heeft ook een belangrijke keerzijde, op een slecht wegdek is de Roadster niet altijd genietbaar. Onder de motorkap is verder enkel keuze uit krachtige motoren, waarvan wij de enige diesel reden. De Cooper SD liet zich positief opmerken door zijn souplesse in het volledige toerengebied en zijn gematigd verbruik, een ideale keuze dus voor ons Belgenland. De prijszetting is verder vrij bijzonder, doordat het model maar 1.000 euro goedkoper is dan de Cabrio is de afweging tussen meer ruimte of meer sportiviteit niet altijd gemakkelijk. Met opties kom je voor de Cooper SD bij 35.000 euro uit, en dat blijft een flinke som geld voor een strikte tweezitter.

Test MINI Roadster Cooper SD

Test MINI Roadster Cooper SDTest MINI Roadster Cooper SD

Overzicht

+ Prestaties Cooper SD
+ Dynamischer dan een Cabrio…

– .. maar minder comfortabel
– Praktische minpunten

Test MINI Roadster Cooper SD

Tekst & Foto’s: Pieter-Jan Scheir

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...