BMW op weg naar recordwinst


BMW stevent dit jaar af op een recordwinst, ondanks een terugval in het tweede kwartaal.

Luxewagens doen het wel vaker goed, ondanks de crisis. BMW profiteert daarvan en zag haar verkoop tijdens het tweede kwartaal stijgen met 5,4 procent tot 475.000 wagens, een record. CEO Norbert Reithofer ziet het nog steeds gebeuren dat zowel het verkoopvolume als de winst voor belasting de cijfers van vorig jaar overtreffen.

De nettowinst bij de autogroep uit München daalde tijdens het tweede kwartaal tot 1,28 miljard euro, tegenover 1,77 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalomzet daarentegen klokte 7,3 procent hoger af op 19,2 miljard euro, te danken aan de sterke vraag uit het Oosten en de Verenigde Staten.

Er staan volgens Reithofer wel bedreigingen om de hoek: de eurocrisis en de zware schuldenlast van enkele lidstaten uit de eurozone. Hierdoor zou het wereldwijde economische klimaat verder kunnen slabakken tijdens de tweede jaarhelft. BMW houdt alles nauwlettend in de gaten.(Via: Trends)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...