Slechts 101 Aston Martin V12 Zagato’s


Aston Martin bevestigt dat het werkelijk aantal geproduceerde V12 Zagato’s verlaagd wordt.

Goed nieuws voor klanten die reeds een V12 Zagato toevertrouwd kregen: Aston Martin zal niet 150, maar slechts 101 exemplaren produceren, wat de waarde van elke wagen natuurlijk de lucht injaagt. Een woordvoerder van de Britse sportwagenfabrikant liet weten dat deze beslissing niets te maken heeft met slechte verkopen en het originele aantal altijd enkel een limiet was, geen bevestigd aantal voor productie.

Elke Aston Martin V12 Zagato wordt met de hand gebouwd en neemt maar liefst 2.000 manuren in beslag, de oorzaak is dus eerder een tijdsgebrek. Ieder exemplaar beschikt zoals de naam ook doet vermoeden over een V12 met 517 pk en 570 Nm koppel, goed voor een sprint van 0-100 km/u in 4,2 seconden en een top van 305 km/u. Je krijgt hem natuurlijk niet voor niets: de V12 Zagato kost ruim 390.000 euro en zou vanaf volgend jaar op de wegen verschijnen.

Aston Martin V12 Zagato officieel 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...