Parkeren op een gehandicaptenplaats is in


Het aantal Belgen dat parkeert op een gehandicaptenplaats is gestegen met ruim 7 procent.

Gemiddeld worden per dag maar liefst 116 pv’s uitgeschreven voor parkeren op een gehandicaptenplaats, zo blijkt uit de cijfers van staatssecretaris voor Personen met een Handicap Philippe Courard (PS). In 2011 werden zo maar liefst 42.618 chauffeurs beboet, wat een stijging vertegenwoordigt van 7 procent ten opzichte van 2010 en zelfs met 15 procent tegenover 2009.

Het werkelijk aantal ligt hoogstwaarschijnlijk nog een stuk hoger, gezien de lokale politie niet meteen expliciet toezicht houdt op dergelijke wanpraktijken. Enkel wanneer ze een inbreuk toevallig vaststellen, schrijven ze een boete uit. Het getuigt natuurlijk van niet veel respect voor gehandicapten, maar de gehandicaptenverenigingen zijn niet verrast. Volgens hen ligt de oorzaak aan de gewenning voor campagnes en de toenemende individualisering in de maatschappij. (Via: HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...