Krijgt de Aventador cilinderuitschakeling?

Lamborghini Aventador LP700-4
Als we Auto, Motor & Sport mogen geloven krijgt de Lamborghini Aventador volgend jaar cilinderuitschakeling.

Lamborghini zal in 2013 een update voor de Aventador lanceren waarbij onder de motorkap plaats zal zijn voor een systeem dat zes van de twaalf cilinders kan uitschakelen wanneer ze niet nodig zijn. Het systeem zou werken tot een snelheid van 135 km/u, en staat garant voor een forse verbruiksafname. Volgens Lamborghini zou aan een snelheid van 130 km/u zelfs een verbruiksdaling van 20% behaald kunnen worden. Het systeem zou standaard worden meegeleverd en wordt gekoppeld aan een Start/Stop-systeem. Dat Start/Stop-systeem zou het snelste reactievermogen op de markt hebben, het zou namelijk in 180 milliseconden op het gaspedaal reageren, 50 ms sneller dan het systeem waarover Ferrari beschikt.

Dankzij deze twee technische aanpassingen zou de Aventador genoeg hebben met 16 liter/100 km, omgerekend goed voor een CO2-uitstoot van 370 gram/km. Dat is in ieder geval een grote verbetering ten opzichte van de 17,2 liter/100 km en 398 gram CO2/km van het huidige model. Naast de brandstof besparende technologieën zou de Aventador uitgerust worden met nieuwe veerpoten en aangepaste dempers die het rijcomfort moeten verbeteren. Daarnaast zou het instrumentenpaneel aangepast worden en zullen er verschillende koolstofvezel accessoires te koop zijn. De update voor de Lamborghini Aventador zal op het autosalon van Parijs worden onthuld. (Via: AMS)

Lamborghini Aventador

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...