Teaser: Kia Carens


Kia geeft de Carens eindelijk een waardig bestaan.

Eerlijk gezegd had ik geen flauw idee hoe de Kia Carens er vroeger uitzag, maar een kleine zoektocht maakte al snel duidelijk dat ik niets gemist had. Zonder twijfel kon je de kleine MPV sorteren onder het mapje ‘lelijkste MPV-hokjes ooit’. Maar daar komt nu duidelijk verandering in.

Op het autosalon van Parijs zal Kia immers een volledig nieuwe Carens voorstellen, op het eerste zicht niets gemeenschappelijk hebbend met zijn Oosterse voorganger. De nieuwe MPV ziet er dankzij zijn lagere daklijn en langere wielbasis een stuk sportiever uit, terwijl een flink stel lichtmetalen velgen dat dynamische uitzicht onderstrepen.

Toch lag de nadruk volgens Kia nog steeds eerder op het praktische aspect, de bruikbaarheid laat ons zeggen. De Carens werd dan ook ontworpen rond het thema ‘dynamische ruimte’. Een vaag concept, maar meer zal duidelijk worden in september. Het design van Peter Schreyer, voorheen in dienst bij Audi, smaakt alvast naar meer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...