Ford lost nieuwe details C-Max Energi

Ford C-Max Hybrid
Ford maakt zich in de Verenigde Staten klaar voor de lancering van de C-Max Energi.

Al komt de Ford C-Max Energi er bij ons pas volgend jaar, in de Verenigde Staten wordt de wagen reeds deze herfst gelanceerd. Hoogtijd dus voor het lossen van enkele nieuwe details, waaronder bijvoorbeeld het volledig elektrische rijbereik. De kleine monovolume zou het 32 kilometer uithouden met volgeladen batterijen, terwijl het totale rijbereik zo’n 885 km bedraagt.

Ford wil met de C-Max Energi de concurrentie aangaan met vooral de Toyota Prius Plug-In Hybrid. Onder de motorkap ligt een 2.0-liter viercilinder benzinemotor die gelinkt wordt aan een elektromotor met lithium-ion batterij. Het gecombineerde verbruik zou slechts 2,5 liter/100 km bedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...