Amerikaanse broertje Ford Kuga teruggeroepen


Ford voert twee terugroepacties uit voor de nieuwe Escape, het broertje van de Kuga.

Hoewel de Ford Kuga in de Verenigde Staten een succesvolle lancering kende, moet de blauwe ovaal helaas een heel aantal kleine SUV’s terugroepen. Maandag was er sprake van een probleem met de tapijtjes die verkeerd gepositioneerd zaten en zo het rempedaal konden hinderen, nu is er al sprake van een nieuwe terugroepactie.

Maar liefst 8.266 exemplaren werden op maandag teruggeroepen, nu komen er 11.500 bij die geproduceerd werden tussen april en juli dit jaar. Het betreft bij deze laatste actie uitsluitend modellen met een 1.6-liter EcoBoost onder de motorkap. Een slechte serie brandstofleidingen van een toeleverancier zou kunnen splitten, lekken en brand veroorzaken in het motorcompartiment.

Ford adviseert eigenaars aldus niet met hun Escape te rijden en meteen hun dealer te contacteren voor een vervangwagen. Reeds drie incidenten werden tot nu toe gerapporteerd: twee bij werknemers van Ford zelf en één brandje bij een klant uit Canada. Hoewel Europese modellen niet beïnvloed werden, is het denkbaar dat een dergelijke serieuze terugroepactie een negatief effect kan uitoefenen op de verkopen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...