Onthuld: Nieuwe Honda CR-V

Nieuwe Honda CR-V 2013
Honda heeft alle details over de nieuwe Honda CR-V vrijgegeven.

De nieuwe Honda CR-V is iets langer dan zijn voorganger, maar is tegelijk 30 mm lager geworden. De zitpositie van de bestuurder en zijn passagiers ging tegelijk ook naar omlaag. Daardoor is de nieuwe CR-V meer in de richting van een wagen dan een SUV geëvolueerd, Honda omschrijft de CR-V dan ook als het perfecte evenwicht tussen een wagen en een SUV.

Visueel herkennen we de nieuwe Honda styling dankzij de grote grille die doorloopt tot de koplampen, een scherpe voorbumper en robuuste koetswerkverstevigingen rondom de wagen. De schouderlijn loopt naar achter toe naar boven en geeft de CR-V een statige look, de achterlichten doen ons trouwens denken aan de Volvo XC60. Onder de motorkap zal bij de start keuze zijn tussen een 2.2-liter i-DTEC diesel met 148 pk en 350 Nm koppel en een 2.0 i-VTEC benzine met 148 pk en 192 Nm koppel. De CR-V zal zowel met voorwiel- als vierwielaandrijving beschikbaar zijn. In 2013 volgt nog een extra dieselmotor, een 1.6 met een verwachte CO2-uitstoot van 99 gram/km, best indrukwekkend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...