Mercedes bevestigt A-Klasse SUV

Mercedes A-Klasse SUV
Een kleine SUV gebaseerd op de nieuwe Mercedes A-Klasse zal gebouwd worden in de fabriek van Rastatt.

De nieuwe A-Klasse is een pareltje, zeker vergeleken met zijn voorganger. Met het moderne en dynamische design wil Mercedes meer jonge gezinnen aanspreken. En al zijn wij vrij overtuigd dat de Duitsers zullen slagen in hun opzet, heeft Mercedes nog extra plannen met de nieuwkomer. Op basis van de A-Klasse zou er immers een kleine SUV komen en ook een coupé-variant, dat werd bevestigd door Mercedes toen de eerste A-Klasse van de lijn rolde in Rastatt.

De SUV zou hoogstwaarschijnlijk de naam GLC meekrijgen en een concurrent vormen voor de BMW X1 en Audi’s Q3. De wagen zal gebaseerd worden op het MFA-platform (Modular Front Architecture) en de motoren overnemen van de A-Klasse hatchback. Zowel twee- als vierwielaangedreven versies zullen worden aangeboden.

Van de coupé-variant aan de andere kant lieten we al eerder een vroege render zien. De CLA zal grote gelijkenissen vertonen met de CSC Concept (Concept Style Coupé), voorgesteld in Beijing. Onder de motorkap komt zeker de nieuwe 2.0-liter turbomotor, waarmee Mercedes de Volkswagen Scirocco en Golf GTI in het vizier neemt.

Maar dat is niet alles, zelfs een break-variant behoort tot de mogelijkheden. Terwijl de fabriek in Rastatt de nieuwe A-Klasse, B-Klasse en SUV zal bouwen, zullen de coupé en estate geproduceerd worden in de fabriek van Kecskemét. De nieuwe modellen kaderen in de 2020 groeistrategie van Mercedes, waarbij Mercedes sterk inzet op het compacte segment. (Via: Autocar)

Mercedes A-Klasse SUV 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...