Officieel: Nieuwe Seat Leon

Nieuwe Seat Leon 2012
Seat stelt de nieuwe Leon voor, het model oogt strakker dan voorheen en heeft de laatste technologieën aan boord.

Seat heeft de nieuwe Leon gelanceerd, het model werd grondig herdacht en krijgt een strak design. De nieuwe front laat zich kenmerken door scherpe lijnen, frisse koplampen met LED-dagrijlichten en een honingraad-grille. Ook in profiel en achteraan zijn de wijzigingen redelijk ingrijpend, achteraan zien we bijvoorbeeld nieuwe, scherper uitgetekende lichten die de wagen een dynamische look geven. De nieuwe Leon is 5 centimeter korten dan zijn voorganger, maar de wielbasis groeide tegelijk met 6 centimeter, waardoor de ruimte op de achterbank en in de koffer (+40 liter) toenam en de overhang voor- en achteraan beperkt blijft. Voor het interieur trekt Seat de lijn van het exterieur door, het dashboard is strak en krijgt een two-tone design, terwijl ook de ergonomie zou zijn verbeterd. Een nieuw infotainment systeem met 5,8″ touchscreen combineert daarnaast zowel audio als navigatie en is voorzien van Bluetooth en USB & Aux-input.

Onder de motorkap van de nieuwe Leon is plaats voor een reeks efficiënte TDI en TSI-motoren gaande van 1.2 tot 2-liter slagruimte. Alle motoren krijgen directe injectie en een turbo, terwijl ook de interne frictie werd verlaagd waardoor de motoren tot 22% zuiniger zijn geworden. Langs dieselzijde is er keuze tussen een 1.6 TDI met 105 Pk en 250 Nm koppel, het blok verbruikt in de Leon amper 3,8 liter/100 km en stoot zo maar 99 gram CO2 uit per kilometer. Daarnaast is er ook een 2.0 TDI te koop die voor 150 pk en 320 Nm koppel zorgt, terwijl later nog een 1.6 TDI met 90 pk en een 2.0 TDI met 184 pk zullen volgen. Wie liever voor een benzinemotor kiest, kan kiezen tussen een 1.2 TSI met 105 pk, een 1.4 TSI met 122 pk of een 1.8 TSI met 180 pk.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Nieuwe Seat Leon"

  1. Wolf 16-07-2012 om 15:58

    Saai, ongeïnspireerd model………..zal m.i. niet het succes voor Seat gaan brengen waar ze zo’n behoefte aan hebben…..

  2. dan-hal 15-08-2012 om 20:59

    Het eigenzinnig verjongend sportmodeltype LEON is verdwenen deze vormgeving is een verlengstuk van de IBIZA en speelt op burgelijke zekerheden we zullen moeten overstappen naar de nieuwe Volvo S40
     

Reageer

Reactie aan het plaatsen...