Gelimiteerd: Renault Megane RS Red Bull Racing RB7

Renault Megane RS Red Bull Racing RB7
Na speciale versies van de Clio en Twingo RS komt Renault nu ook met een “Red Bull racing”-versie van de Mégane RS.

De samenwerking tussen Red Bull Racing en Renault gaat verder, na speciale versies van de Clio en Twingo RS brengt Renault nu ook een RB7-versie van de Mégane RS. De nieuwe gelimiteerde editie zal vanaf september beschikbaar zijn en krijgt enkele unieke aanpassingen. Zo wordt de wagen uitgevoerd in het zwart met gele accenten voor de voorbumper, zijspiegels en diffuser. Op het dak is verder het patroon van een checkered flag aangebracht terwijl op de zijdeuren Red Bull Racing-logo’s duidelijk maken dat dit geen standaard Mégane RS is. Binnenin is er plaats voor Recaro kuipstoelen, een unieke schakelpook en een genummerd inlegplaatje.

Onder de motorkap krijgt de 2-liter benzinemotor voor het eerst Start/Stop-technologie, al wordt het systeem wel uitgeschakeld in “Sport” modus. Dankzij het Start/Stop systeem is de Mégane RS wel 0,7 liter/100 km zuiniger, wat het gemiddeld verbruik tot 7,5 liter/100 km beperkt. Het blok is nog steeds goed voor 265 pk en 360 Nm koppel, in normale modus en met geactiveerde “Start/Stop” blijft het vermogen tot 250 pk beperkt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...