Ford Mondeo uitgesteld


Volgens recente berichten werd de lancering van de nieuwe Ford Mondeo uitgesteld.

Hoe de nieuwe Ford Mondeo eruit zal zien, is geen verrassing meer sinds de nieuwe Fusion werd voorgesteld aan de andere kant van de oceaan. Helaas krijgen we de wagen in Europa vermoedelijk later dan verwacht wegens een reeks ‘interne problemen’. Normaal zou de productie van de Mondeo beginnen in april 2013, maar enkele homologatie- en uitrustingmoeilijkheden strooien roet in het eten. De verkopen zouden drie maanden later starten, tussen mei en juni volgend jaar.

Het Europese debuut van de Mondeo blijft ongewijzigd voor het autosalon van Parijs in september. Gezien de ‘one car’ filosofie van Ford, is de wagen nagenoeg identiek aan de Ford Fusion en krijgt de wagen onder meer gordelairbags. Naar de motorisaties blijft het voorlopig gissen, maar we verwachten alvast de 1.6-liter EcoBoost met 150 tot 180 pk en een 2.0-liter met 200 tot 240 pk. Natuurlijk zullen eveneens enkele TDCi’s aanwezig zijn met een gelijkaardige cilinderinhoud.(Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...