Officieel: Opel Adam

Opel ADAM
Opel heeft alle details van haar modieuze stadsauto vrijgegeven, de Adam introduceert toptechnologie in het modegevoelige A-segment.

Met de nieuwe Adam wil Opel een chique en premium stadswagen in het A-segment aanbieden, het model zal ondermeer de concurrentie moeten aangaan met de Fiat 500, MINI en Audi A1. Om die concurrentie de baas te kunnen trekt Opel de kaart van het design en introduceert het toptechnologie die traditioneel voorbehouden is voor de hogere segmenten. Zo is er plaats voor een nieuw onboard infotainmentsysteem waarmee de smartphone van de eigenaar geïntegreerd kan worden en waarmee ondermeer ook internet applicaties zoals Twitter en Facebook gebruikt kunnen worden.

De Opel Adam heeft met zijn 3,7 meter lengte de ideale afmetingen voor de stad, het interieur biedt plaats voor vier personen, maar zorgt volgens Opel wel voor een groot ruimtegevoel. De afwerking binnenin is erg trendy, met gemodelleerde, harmonieuze oppervlakken en elegant vloeiende lijnen. Daarnaast zorgen de ronde instrumenten in chronograafstijl en de met chroom afgeboorde schakelaars voor een sportieve look. Voor het exterieur koos Opel voor een fris design, met een uniek “zwevend dak”, dat visueel onafhankelijk lijkt van de carrosserie. Daarnaast zit ook de naambadge van de auto niet op de gebruikelijke plaats, maar op de achterstijl onder het einde van het verchroomde, kenmerkende vensterprofiel. De brede grille van de Adam is afgeboord met een vleugelvormige chroomlijst en krijgt een Opel-embleem in reliëf, het draagt bij tot de premium look die de Adam uitstraalt.

De Opel Adam kan als modieuze stadswagen uiteraard eindeloos gepersonaliseerd worden, er is daarbij keuze tussen drie verschillende uitvoeringen die elk een eigen stemming belichamen. GLAM staat daarbij voor elegant, verfijnd en geraffineerd, SLAM voor sportiviteit en JAM voor modieus en kleurrijk, elk van deze drie uitvoeringen vormen dan ook nog eens de basis voor praktisch onbeperkte personalisatiemogelijkheden. Zo is er een brede keuze aan carrosseriekleuren, verschillende interieurkleuren, decorelementen en een aantal dakbekledingen waaronder een dak met LED-sterren.

Bij de lancering zal de Opel Adam aangeboden worden met twee efficiënte benzinemotoren, het gaat meerbepaald om een 1.2-liter met 70 pk en een 1.4-liter met 100 pk die telkens worden gekoppeld aan een manuele vijfbak. Beide motoren krijgen de milieuvriendelijke ecoFLEX technologie mee en worden uitgerust met Start/Stop-technologie. Later volgt nog een kleine benzinemotor van de nieuwe generatie, die gekoppeld zal worden aan een manuele zesbak. Over dieselmotoren wordt voorlopig nog niet gesproken. Op technologisch vlak brengt Opel verder enkele innovatieve technologieën naar het A-segment. Zo is er plaats voor geavanceerde automatische parkeerhulp, een dodehoekwaarschuwing en een verwarmd stuur. Qua veiligheid is er daarnaast plaats voor een hele hoop airbags en standaard twee ISOFIX-punten om kinderstoelen te bevestigen.

De Opel Adam zal worden voorgesteld op het autosalon van Parijs, eind september en zal vanaf die datum kunnen worden besteld. De eerste exemplaren zullen in de lente van 2013 bij de dealers worden afgeleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...