Eerste foto’s: Opel Adam

Opel Adam 2012
Nog voor zijn onthulling lekken diverse foto’s van Opel’s kleinste.

Een officieel persbericht verwachten we nu elk moment, maar we wilden alvast de eerste foto’s van de Opel Adam met jullie delen. En daarop zien we dat Opel’s kleinste best hip wordt, hip genoeg om op te boksen tegen de Fiat 500, Volkswagen Up! en andere concurrenten uit het A-segment.

De Adam wordt vermoedelijk zo’n 3,70 meter lang en de wagen krijgt allerlei personalisatiemogelijkheden. Diverse kleurencombinaties, accessoires, kortom alles naar eigen wens. Drie uitvoeringsniveau’s zullen bij de lancering beschikbaar zijn: Jam, Glam en Slam. Elke uitrusting heeft zijn eigen karakter, van simpel over elegant tot sportief. En hoewel we te maken hebben met een klein wagentje, kan je tot 18-inch lichtmetaal laten monteren.

Binnenin trekt Opel het hippe karakter van de Adam door, met een nieuw 7-inch touchscreen dat standaard beschikt over Bluetooth en USB-connectiviteit. Apple en Android zullen beiden ondersteund worden. Verder vinden ook parkeerassistentie, dodehoekherkenning en zelfs een verwarmd stuur hun weg naar de kleinste in Opel’s gamma.

Onder de motorkap daarentegen houdt Opel het voorlopig klein tot speels. Een 1.2-liter benzinemotor levert 70 pk, terwijl de 1.4 van 87 tot 100 pk levert. Een EcoFlex-pakket met start/stop-systeem is eveneens te verkrijgen. Schakelen gebeurt via een manuele vijfbak, maar later zou ook een nieuwe turbomotor met zesbak op de markt komen. De officiële onthulling wordt verwacht op het autosalon van Parijs in september, terwijl de wagen rond januari 2013 in de showroom zou moeten staan. (Via: TopGear)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...