Lotus test Evora Hybrid

Lotus Evora 414E Hybrid
Lotus is tests begonnen met de Evora 414E Hybrid en claimt voor te zitten op schema.

In Hethel, thuisbasis van Lotus, worden momenteel tests uitgevoerd met een hybride Evora. De Evora 414E is een elektrisch voertuig met range extender en moet Lotus’ laatste technologische ontwikkelingen tonen. Twee elektromotoren leveren vermogen aan de achterwielen, terwijl de batterijen van stroom voorzien worden door een driecilinder benzinemotor, die desgewenst ook op ethanol of methanol kan draaien. Gezien de Evora ook in het elektriciteitsnet geplugd kan worden, is het toegestaan te spreken over een plug-in hybrid. Het project word gesponsord door het Technology Strategy Board, een initiatief van de overheid.

Lotus claimt voor te zitten op schema en schat dat de Evora 414E Hybrid zo’n 50 kilometer op enkel elektriciteit kan rijden. De gecombineerde CO2-uitstoot bedraagt 55 g/km. Spannender is het vermogen van 414 pk (vandaar de naam) en het impressionante koppel van 999 Nm, zo’n 2,5 keer het koppel van een Evora S. De acceleratie is dan ook zo enorm dat Simon Corbett, ingenieur bij Lotus, spreekt over een onbeschrijflijke overvloed aan koppel die op je afkomt als een oceaangolf. Een sprint van 0-100 km/u lukt in zo’n 4 seconden, de topsnelheid bedraagt 209 km/u.(Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...