Infiniti Emerg-e krijgt definitieve vorm

Infiniti Emerg-E
Op het autosalon van Genève zagen we de Infiniti Emerg-e nog als concept, nu krijgt het sportmodel van Nissan’s dochter haar definitieve vorm.

Ondanks zijn sportieve uiterlijk en dito prestaties, zou de Infiniti Emerg-e toch mild zijn voor het milieu. Dat komt door het feit dat hij niet alleen door een verbrandingsmotor van energie wordt voorzien, maar tegelijk over twee elektromotoren beschikt. De twee elektromotoren leveren samen een stevige 402 pk, waardoor de Emerg-e amper 4 seconden nodig heeft om 100 km/u te bereiken. De verbrandingsmotor – 1.2 liter slagruimte uit 3 cilinders – dient als range-extender.

Qua rij-eigenschappen zou het ook snor moeten zitten met deze Infinti Emerg-e. Dankzij zijn middenmotor beschikt hij over een mooie gewichtsverdeling die voor mooie sportieve prestaties moet zorgen. Daar waar het concept geen spoiler had, krijgt deze versie wel een spoiler. Niet omdat de wagen er zo beter uitziet, wel omdat hij er stukken sportiever door rijdt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...