Sergio Pininfarina sterft op 85-jarige leeftijd

Sergio Pininfarina
Sergio Pininfarina stierf gisteren in Turijn, de man werd 85 jaar oud.

Gisteren was een sombere dag voor allen die zich ware autoliefhebbers noemen. Niemand minder dan Sergio Pininfarina, een legende op zichzelf, overleed te Turijn op 85-jarige leeftijd. Hij is het best gekend van het designhuis Pininfarina, dat in Genève nog de Cambiano Concept voorstelde.

Na zijn geboorte op 8 september 1926 behaalde Sergio in 1950 een ingenieursdiploma aan de universiteit van Turijn. Vervolgens begon de man te werken voor zijn vader’s designhuis: Carrozzeria Pinin Farina. Na zijn dood in 1966 nam Sergio de fakkel over.

De Cambiano Concept is natuurlijk verre van het meest bekende werk van Pininfarina. Onder het bewind van Sergio kwam Pininfarina met meerdere legendarische wagens zoals de Ferrari 250 GT, Alfa Romeo Spider, Ferrari 250 P/5, Pinin Concept en de Maserati Quattroporte. Sergio Pininfarina laat een vrouw en twee kinderen achter.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...