Officieel: McLaren MP4-12C Spider

McLaren MP4-12C Spider
McLaren heeft zonet de McLaren MP4-12C Spider onthuld, laat de zomer nu maar beginnen!

We hadden het al aangekondigd, maar nu is het helemaal officieel, McLaren komt met de MP4-12C Spider op de markt. Onder de motorkap vinden we weinig verrassingen, net als bij het reguliere model zorgt een 3.8-liter TwinTurbo V8 voor 625 pk en 600 Nm koppel. Het blok wordt gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling, en brengt de MP4-12C Spider net als de normale versie van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden. Enkel voor de sprint van 0 naar 200 km/u moet de Spider twee tienden prijsgeven, maar in 9 seconden vanuit stilstand naar 200 km/u sprinten blijft een sterke prestatie. De topsnelheid ligt daarnaast met 329 km/u iets lager dan de 333 km/u van de dichte versie, maar wie daarover valt lijkt ons rijp voor het gesticht.

Dat de McLaren MP4-12C Spider amper trager is dan zijn dichte variant heeft alles te maken met het beperkte extra gewicht dat de Spider met zich meebrengt. Dankzij een lichte koolstofvezel monocoque die instaat voor de algemene stijfheid van het model, was slechts 40 kg extra gewicht vereist ten opzichte van de Coupé. De McLaren MP4-12C Spider krijgt trouwens een hard-top dak, dat tot een snelheid van 30 km/u in 22 seconden geopend of gedicht kan worden. Wie interesse heeft kan vanaf vandaag zijn MP4-12C Spider bestellen, in Engeland krijgt het model een prijskaartje van 195.500 pond mee, omgerekend 244.000 euro. De eerste modellen worden in november geleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...