Dit is de Aston Martin V12 Vantage Roadster

Aston Martin V12 Vantage Roadster
De Aston Martin V12 Vantage is al een heerlijk scheurijzer, wat dan te denken van deze V12 Vantage Roadster?

We hadden het al aangekondigd, maar nu is het helemaal officieel: Aston Martin komt met een V12 Vantage Roadster. De Roadster krijgt dezelfde specificaties als de Coupé, onder de motorkap ligt dus een 6-liter V12 met 517 pk en 570 Nm koppel die de Roadster in minder dan 5 tellen vanuit stilstand naar 100 km/u kan katapulteren. Het V12-blok wordt trouwens strikt aan een manuele zesbak gekoppeld, helemaal zoals echte rijders het willen.

Om de rij-eigenschappen op een hoog niveau te houden heeft Aston Martin aanpassingen gedaan aan de achterspoiler, de voorbumper en het onderstel. Verder herkennen we de typische details die ook de V12 Vantage kenmerken. Zo is er plaats voor koolstofvezel accenten, zijn er nieuwe velgen en werd het interieur opgefrist. Op de optielijsten staan verder een zwarte grille, zwarte uitlaatpijpen en een carbon interieur pakket. De V12 Vantage Roadster zal in een beperkte oplage van 101 exemplaren worden gebouwd, wie dus interesse heeft is er beter snel bij. De eerste modellen worden vanaf het vierde kwartaal van 2012 gebouwd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...