Officieel: Mercedes CLS Shooting Brake

Mercedest CLS Shooting Brake 2012
Mercedes heeft de CLS Shooting Brake onthuld, een vijfdeurs-coupé met grote koffer.

De Mercedes CLS is sinds zijn introductie in 2004 een groot succes geweest, eerst had het merk amper concurrentie in het vierdeurscoupé segment, maar nu Audi en BMW ook op de kar zijn gesprongen is het tijd voor Mercedes om met iets nieuws te komen. Daarom lanceert het de CLS Shooting brake, een sportieve vijfdeurscoupé met vijf zitplaatsen en een ruime koffer.

Het interieur van de CLS Shooting Brake is vrij gelijklopend met dat van een standaard CLS, enkel de koffervloer is redelijk uniek. Optioneel kan namelijk gekozen worden voor een houten koffervloer die de Yacht-stijl naar de CLS Shooting Brake brengt. Verder is er uiteraard meer kofferruimte beschikbaar, de CLS Shooting Brake kan standaard 590 liter bagage slikken, wie de achterbank neerklapt zeult 1.550 liter mee.

Onder de motorkap kan gekozen worden tussen vier verschillende motoren, twee diesel- en twee benzinemotoren. De instapmotor is een CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY met 204 pk, en krachtige viercilinder die amper 5,3 liter/100 km verbruikt en toch van 0 naar 100 km/u sprint in 7,8 seconden. Hoger in het gamma vinden we twee V6-motoren: een CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY met 256 pk of een CLS 250 BlueEFFICIENCY met 360 pk. De topversie is een CLS 500 BlueEFFICIENCY met 408 pk, dat model sprint van 0 naar 100 km/u in 5,3 seconden en haalt een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Mercedes CLS Shooting Brake"

 1. TDB 02-07-2012 om 9:18

  Hij ziet er even huge als een boot uit ook.. 

 2. Wolf 02-07-2012 om 15:54

  Het nut van deze types auto gaat volkomen aan mij voorbij. Probeer deze plank eens te parkeren in een parkeergarage!! Net zo idioot als een BMW X6………………maar die is nog lelijker. Eerst een grote sedan/Suv nemen en daarna weer platslaan? Noemen ze dit misschien ‘design”? Ik weet het niet. 

 3. kristofl 02-07-2012 om 23:06

  Mooie neus maar die achterkant… Echt niet wat het moet zijn, zeker de zijruitjes achter.
  Bijna even erg als de CLS, die op Top Gear ooit werd omschreven als “A shitting dog”.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...