BMW en Toyota gaan samen sportwagen ontwikkelen

BMW 6-Reeks
BMW en Toyota zijn overeengekomen dat ze samen een sportwagen zullen ontwikkelen.

Beide merken maakten hun samenwerking vrijdag bekend, samen zullen ze ondermeer de architectuur en componenten ontwikkelen voor een toekomstige sportwagen. Hoewel er nog weinig details bekend zijn zou de coalitie vermoedelijk de weg vrij maken voor een revival van de Toyota Supra en Toyota Celica. Daarbij zou de Supra het platform van de 6-Reeks kunnen gebruiken terwijl de Celica het onderstel van de 3-Reeks zou kunnen lenen.

Eerder ging Toyota ook al een samenwerkingsverband met Subaru aan, waardoor dit jaar de Toyota GT86 en Subaru BRZ konden worden gelanceerd. De samenwerking met BMW zou volgens Toyota een interessante transfer van belangrijke kennis inhouden. Toyota zou daarin bijdragen met zijn kennis over hybrides en brandstofcellen, terwijl BMW als geen ander weet hoe het een sportwagen moet ontwikkelen. Onder de coalitie valt verder dat BMW vanaf 2014 dieselmotoren zal leveren aan Toyota, terwijl beide merken ook samen lithium-ion batterij-technologie zullen ontwikkelen. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...