Record voor Audi R8 E-Tron: in 8:09 rond de ring

Audi R8 E-Tron Nurburgring
Audi heeft een wereldrecord gehaald met de Audi R8 E-Tron, met een rondetijd van 8:09.099 is het de snelste elektrische productiewagen op de Nürburgring.

Audi heeft een record beet op de Nordschleife, niet met een doorsnee diesel, maar met de nieuwe Audi R8 E-Tron. De elektrische sportwagen van Audi kon de 20,8 kilometer lange Nürburgring in 8 minuten en 9 seconden temmen, daarmee is het de snelste elektrische productiewagen ooit. De R8 E-Tron beschikt over twee elektromotoren met 230 Kw en 820 Nm koppel, waardoor een sprint van 0 naar 100 km/u voorbij is in 4,6 seconden. Het productiemodel ziet zijn topsnelheid begrensd tot 200 km/u, maar om het record te breken werd de topsnelheid opgeschroefd tot 250 km/u.

De R8 E-Tron slaat zijn elektriciteit op in Lithium-ion batterijen met een capaciteit van 49 KWh, waardoor een actieradius van 215 kilometer kan worden behaald. De wagen is ondanks zijn zware batterijen ook redelijk licht, de R8 E-Tron legt maar 1.780 kilogram in de schaal dankzij het gebruik van aluminium en koolstofvezel versterkte componenten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...