Land Rover en Bowler werken nu ook officieel samen

Land Rover Bowler 2012
Bowler bouwt al langer dan vandaag extreme off-road wagens op basis van Land Rovers. Nu werken beide merken intensiever samen dan ooit.

Bowler en Land Rover hebben dan ook een cobrandingovereenkomst getekend, waarmee ze de samenwerking die inmiddels al 10 jaar aan de gang is nu ook een officieel karakter geven. De overeenkomst houdt in dat Bowler componenten als het chassis en de aandrijflijn kan gebruiken, terwijl Land Rover een gegarandeerde onderdelenomzet krijgt en een creatieve en technische oefening kan laten maken door haar ingenieurs.

De nieuwste modellen van Bowler, de EXR-rallyraidwagen en de EXR-S, de straatversie, zijn gebaseerd op de Range Rover Sport. In de toekomst zullen al die wagens het opschrift Powered By Land Rover dragen. Die power komt van een 5.0 liter grote V8-benzinemotor. De FIA legt een maximum op van 300 pk en 582 Nm, al zou de V8 flink wat meer kunnen voortbrengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...