Gespot: Nieuwe Dacia Logan


Misschien niet het model waar jullie allemaal op zaten te wachten, maar de nieuwe Dacia Logan komt eraan.

Of misschien toch wel, want Renault – eigenaar van het Roemeense merk – wist er wereldwijd al meer dan 2 miljoen van te verkopen. De Logan, gelanceerd in 2004 als echte budgetauto, maakte gebruik van de techniek van de vorige generatie Renault Clio. Naar alle waarschijnlijkheid zal Dacia voor de nieuwe Logan in diezelfde rekken gaan shoppen vermits de nieuwe Clio eraan zit te komen.

Behalve de sedan komt er ook nog een Logan hatchback (zoals de Sandero), pick-up, MCV en een uitvoering als lichte vracht. Alle huidige motoren zullen vervangen worden door meer recentere dCi- en benzinemotoren uit de huidige Clio. Vermits Dacia nog steeds deels een Frans merk is, zal de nieuwe Logan naar alle waarschijnlijkheid voorgesteld worden als conceptcar op het salon van Parijs in september en zien we de definitieve versie in maart van volgend jaar op het salon van Genève. (via: Carscoop)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: Nieuwe Dacia Logan"

  1. bteun 25-06-2012 om 22:37

    Da zijn al foto’s van de uiteindelijke wegversie zeker?

    • ML 25-06-2012 om 23:50

      Haha, het ziet er inderdaad naar uit dat het weer zo’n rare sedan wordt. Waarschijnlijk heeft de hatchback hier meer succes… die vindt ik nog enigzins te pruimen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...