Officieel: MINI Clubvan

MINI Clubvan
MINI heeft beslist de Clubvan in productie te nemen, dé Clubman voor zelfstandigen.

We konden hem al zien op het autosalon van Genève als concept, maar vandaag heeft MINI aangekondigd de wagen daadwerkelijk in productie te nemen. De MINI Clubvan is gebaseerd op een Clubman en put zijn inspiratie bij de Morris Mini Van uit 1960. De wagen zal gebouwd worden in de fabriek te Oxford en zal volgende week zijn eerste publieke verschijning maken op het Goodwood Festival of Speed.

De Clubvan onderscheidt zich natuurlijk door zijn praktische meerwaarde: de Clubvan heeft een bagagevolume van 860 liter en kan tot 500 kg vracht vervoeren. De laadruimte is precies 1.150 mm lang en 1.020 mm breed. Inladen kan via de dubbele portieren achteraan en ook via de zijdeur langs passagierszijde, al lijkt de tweede optie ons op foto toch niet zo handig.

MINI richt haar pijlen met de Clubvan vooral op kleine boetiekjes en biedt zoals we van MINI gewoon zijn enorme mogelijkheden tot personalisatie. Pepper White, Ice Blue, British Racing Green en Midnight Black, exclusieve kleuren naar keuze. Standaard beschikt de wagen over 15-inch wieldopjes, maar die kunnen vervangen worden door 15, 16, of 17-inch lichtmetaal. De optielijst loopt verder van adaptieve koplampen over een automatische airco, tot een MINI Boost CD Radio en MINI Visual Boost Radio. De hele waslijst besparen we jullie.

De Clubvan is tot slot beschikbaar met drie verschillende motorisaties: twee benzinemotoren, één 112 pk sterke dieselmotor. Deze MINI Cooper D Clubvan is met een gemiddeld verbruik van slechts 3,9 liter/100 km de meest efficiënte, de CO2-uitstoot bedraagt slechts 103 gram per kilometer. De twee benzinemotoren zijn eveneens 1.6-liter groot en produceren 98 pk en 122 pk. Laatstgenoemde sprint van 0-100 km/u in 9,8 seconden, maar combineert dat met een uitstoot van slechts 129 gram. Een manuele versnellingsbak is standaard, op de dieselversie is echter ook een automaat mogelijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...