Ford Fiesta ST komt in het voorjaar 2013

Ford Fiesta ST 2013
De productieversie van de Ford Fiesta ST zou in het voorjaar van 2013 op de markt komen.

Op haar Facebook-pagina heeft Ford Belgium vandaag enkele foto’s gepost van de Fiesta ST met als bijschrift: “verwacht voorjaar 2013”. Het is dus nog even wachten, maar het is leuk alweer eens bevestiging te krijgen dat hij er wel degelijk komt.

Veel zal er sinds de conceptversie op het autosalon van Genève niet veranderen: agressieve bumpers, zijschorten, een spoiler en sportieve 17-inch velgen verzorgen het esthetische aspect, terwijl onder de motorkap een 1.6-liter EcoBoost voor een vermogen van 180 pk zorgt. Het koppel bedraagt 240 Nm. Op de foto’s zien we ook een manuele versnellingsbak, wat het rijplezier alleen maar verhoogt.

De sprint van 0-100 km/u werkt de Fiesta ST vermoedelijk af in 7 seconden en de topsnelheid van het kleine scheurijzer bedraagt 220 km/u. Eerder spraken we wel reeds van een MyKey, die het zou mogelijk maken de prestatiecijfers wat in te dijken wanneer zoonlief met de wagen op stap gaat. Over prijzen rept Ford nog met geen woord, maar gezien de Ford Focus ST zo aantrekkelijk geprijsd is, kunnen we minstens hetzelfde verwachten van de Fiesta ST.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...