Power upgrade voor Porsche 911 Carrera S

Porsche 911 Carrera S Porsche Exclusive
Porsche Exclusive maakt het voortaan mogelijk om een 911 Carrera S met 430 pk te bestellen.

Voor klanten die de 400 pk uit de 3.8-liter zescilinder boxermotor in de 911 Carrera S niet voldoende vinden, biedt Porsche Exclusive een optie aan die het vermogen opkrikt tot 430 pk. Dankzij deze Powerkit heeft de 911 Carrera S Coupé slechts 4,0 seconden meer nodig voor de sprint van 0-100 km/u en nam de topsnelheid toe tot 306 km/u met PDK-transmissie en 308 km/u met manuele zevenbak. Ondanks de vermogenstoename bleven het verbruik en de uitstoot gelijk.

Deze uitstekende combinatie werd bereikt door het finetunen van het elektronische motormanagement systeem, maar ook werd er gebruik gemaakt van een andere cilinderkoppen en andere nokkenassen. Het inlaatsysteem werd eveneens aangepast. Om te vermijden dat de temperatuur te snel de hoogte inschiet door de vermogensboost, kreeg het model een extra centrale radiator mee. Een sportuitlaat en het Sport Chrono pakket zijn tenslotte ook inbegrepen in het pakket. Wil je de wagen onderscheiden van een reguliere Carrera S, dan zal je het motorcompartiment achteraan moeten openen: de afdekking van de motor werd namelijk verzorgd met titanium en carbon accenten.

Verder biedt Porsche Exclusive ook aerodynamische opties aan. Zo kan je een basisupgrade vragen en krijg je een lagere bumperlip vooraan met grotere luchtinlaten vooraan, terwijl achteraan een vaste ducktail spoiler gemonteerd wordt. De top-upgrade is de Aerokit Cup met een additionele vaste spoiler en een speciale splitter vooraan met extra luchtinlaten. Verdonkerde zij- en achterruiten zijn bijkomende optie-details, terwijl ook het interieur naar smaak onder handen kan worden genomen. Prijzen gaf Porsche niet mee, maar we veronderstellen alvast dat het geen koopjes zijn.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Power upgrade voor Porsche 911 Carrera S"

  1. marhendr 22-06-2012 om 11:38

    Die ducktail én additionele spoiler vind ik eigenlijk niet echt geslaagd…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...