Gerucht: Clio RS krijgt 1.6-liter Turbo

Renault Clio RS 2013
De nieuwe Renault Clio RS krijgt volgens Franse media een 1.6-liter turbomotor.

De nieuwe Renault Clio RS is ondertussen toe aan zijn laatste fase van het testwerk, de kleine hot hatch zal voorgesteld worden op het autosalon van Parijs in september. Liefhebbers van de atmosferische 2.0-liter moeten we echter teleurstellen, volgens diverse Franse media krijgt de Clio RS immers een 1.6-liter turbo, met minstens evenveel vermogen (201 pk) als zijn voorganger. Dat het gerucht zeker en vast plausibel is, bewijst het feit dat hetzelfde blok momenteel reeds in de Nissan Juke ligt en daar al 190 pk produceert.

Nóg slechter nieuws is dat de Clio RS potentieel zijn handbak verliest ten gunste van een transmissie met dubbele koppeling en flippers aan het stuur, iets wat we bij een hot hatch als deze toch wel bejammeren. Alles draait bij deze wagen immers om beleving.

De vierde generatie Clio is gebaseerd op een nieuw platform, waarmee de wagen breder en langer wordt. Bovendien zou de Clio net als de Ford Focus een driedeurs versie overboord gooien. De RS-versie krijgt natuurlijk exclusieve accenten mee zoals zijschorten, groter lichtmetaal, spoiler en aangepast bumperwerk. Hoe alles er concreet zal uitzien, blijft nog even afwachten. We houden jullie op de hoogte.(Via: Autocar)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gerucht: Clio RS krijgt 1.6-liter Turbo"

  1. fre23 22-06-2012 om 11:05

    Als er enkel een automaat komt denk ik dat ze heel deel fans en de naam als “beste hot hatch” zullen verliezen

    • TDB 22-06-2012 om 17:50

      Denk ik ook… zou enorm jammer zijn! Flappy paddles zijn mischien goed in Gallardo’s en Aventadors, maar absoluut niet nodig of welkom in kleine scheurijzertjes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...