Officieel: Skoda Rapid

Skoda Rapid 2012
De langverwachte Skoda Rapid is officieel, hij vult het gat op tussen de Fabia en de Octavia.

Een gat opvullen in het gamma tussen de Fabia en de Octavia? Simply clever! De Rapid is 4,48 meter lang, 1,70 meter breed en toont enorm veel gelijkenissen met de MissionL Concept. Maar begrijp ons niet verkeerd, we zijn eerder lovend dan afwijzend voor Skoda’s nieuwste. Scherpe lijnen, een strakke neus, het voorproefje van de toekomstige designrichting bij Skoda bevalt ons.

Met de Rapid wil Skoda vooral een groot volume draaien en zo haar groeistrategie helpen waarmaken. Daarbij hoort natuurlijk ook een betaalbare prijs en het concept prijs/kwaliteit, maar over die cijfertjes wilde Skoda voorlopig nog niets kwijt. Ook over motorisaties en prestaties kunnen we nog niets meegeven, alleen dat het twee zelfontbranders en vier benzines worden. Skoda wil immers iets overhouden voor het moment suprême van deze wagen: het autosalon van Parijs in september. Kort daarna zou de wagen al op de Europese wegen verschijnen.

Skoda Rapid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...