Novitec doet de Ferrari FF

Novitec Rosso Ferrari FF
Het was even afwachten, maar Novitec Rosso is de eerste tuner die de Ferrari FF onder handen neemt.

Met de Ferrari FF brachten de Italianen uit Maranello een nieuw – maar vooral technisch hoogstaand – pareltje uit. Een vierwielaangedreven sportwagen met een V12 motorblok voorin, goed voor 660pk en toch met plaats voor vier volwassenen. Novitec Rosso denkt er het zijne van, en brengt een aangepaste versie op de markt. Daarmee zijn ze de eerste die de FF onderhanden nemen, maar zeker niet de laatste!

Aan de buitenzijde koos men voor een kanariegeel koetswerkkleur, afgewerkt met zwarte accenten. Het blijft echter niet bij louter esthetische aanpassingen, want de vernieuwde voor- en achterbumper zorgen voor een verbeterde luchtstroming en downforce. Aan de achterzijde bemerken we ook nog verdonkerde achterlichten, maar op aanvraag kan je zelf een passende kleurencombinatie kiezen. Voor deze creatie werden er ook nieuwe lichtgewicht velgen ontwikkeld, maatje 20″ vooraan en 21″ achteraan. Zoals altijd kan je binnenin een massa alcantara terugvinden, tuners houden nu eenmaal van kwalitatieve stoffen. Voor de echte sportieve papa’s verlengt Novitec de schakellepels achter het stuur, zodoende de racebeleving nog een niveau hoger te tillen.

Onder de motorkap werd er wat gegoocheld met de software en kreeg de ultieme gezinswagen ook nog een nieuw uitlaatsysteem met een vlinderklep, waardoor je de buren toch een beetje kunt sparen met die brullende V12. Al deze aanpassingen resulteren in een vermogenstoename van +42pk, en dat bij 8.200tr/min. Geloof het of niet, maar de tuner levert geen half werk. Zo werden alle componenten getest in een windtunnel en ben je verzekerd dat je ook met deze FF nog steeds veilig een topsnelheid van 330km/u kan halen.

Het Duitse Novitec Rosso kwam in het verleden ook al voorbij met een hele andere resem Ferrari’s, maar ook van Alfa Romeo’s, Abarth’s en Maserati’s zijn ze niet bang. Naast een vermogensupgrade bieden ze ook altijd een opzichtig uiterlijk aan. Het komt de Italiaanse bolides meestal niet ten goede, maar over smaken valt er jammer genoeg niet te twisten..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...