Lamborghini Uncovered: Ode aan de V12

Lamborghini Uncovered - V12
Liefhebbers van de Lamborghini V12-modellen moeten deze week zeker afzakken naar Londen voor een ongeziene meet & greet met enkele iconische V12 modellen.

Lamborghini Uncovered is een uniek popup concept waarbij 6 prachtige Lamborghini’s uit de V12 reeks hun opwachting maken in hartje Londen. Geen saaie musea of afgelegen locaties, maar 4 unieke plaatsen in de binnenstad van Londen. De expositie is volledig gratis, dankzij sterk gelobby door de grootste Lamborghini-dealer van Groot-Brittannie, HR Owen Londen. Enkele van de oudste wagens komen zelfs speciaal overgevlogen vanuit het Lamborghini Museum in Sant’Agata. Verspreid over vier locaties en zes dagen is Londen dus tussen 18 en 23 juni de place to be, meer informatie vind je op het Facebookevent!

De magie van Lamborghini is gestart in 1963 wegens een geschil met die andere beroemde Italiaanse autobouwer, Enzo Ferrari. Een eindeloze ruzie over een slecht functionerende aankoop deed Ferruccio Lamborghini – een succesvolle tractorbouwer – nadenken over het spreekwoord ‘wat je zelf doet, doe je meestal beter’. Tot groot ongeloof van de natie presenteerde hij op slechts 4 maanden een prachtige 350GT op het autosalon van Genève. Het is door die vastberadenheid dat we vandaag de dag kunnen genieten van bijvoorbeeld een Gallardo LP570 Super Trofeo Stradale of de heerlijke Estoque concept. Door de jaren heen is er uiteraard heel wat veranderd, met de overname door VAG misschien wel als belangrijkste feit.

Desondanks heeft Lamborghini een mooie historie in het bouwen van sportwagens. Deze mobiele tentoonstelling biedt toeristen, lokale inwoners en fanboys dé unieke kans om deze zes topwagens – en vele andere – te kunnen aanschouwen. Volgens de organisatie zal je nooit of nergens nog deze verzameling V12 wagens kunnen aanschouwen op één locatie. Liefhebbers weten dus wat te doen deze week! (Via: LU)

Aanwezige Lamborghini V12 bolides:

1) Lamborghini 350GT – 3,5 liter V12 – 280pk – 120 exemplaren – gebouwd tussen ’64 en ’66
Lamborghini Uncovered - V12

2) Lamborghini Miura P 400 SV – 4 liter V12 – 385pk – 150 exemplaren – gebouwd tussen ’71 en ’72Lamborghini Uncovered - V12

3) Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition – 5,2 liter V12 – 455pk – 658 exemplaren – gebouwd tussen ’88 en ’90Lamborghini Uncovered - V12

4) Lamborghini Diablo 6.0 SE – 6 liter V12 – 575pk – 42 exemplaren – gebouwd in ’01Lamborghini Uncovered - V12

5) Lamborghini Murcielago LP650 Roadster – 6,5 liter V12 – 650pk – 50 exemplaren – gebouwd in ’09Lamborghini Uncovered - V12

6) Lamborghini Aventador LP700-4 – 6,5 liter V12 – 700pk  – productie gestart in in ’11Lamborghini Uncovered - V12

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...