Maserati mikt haar pijlen op de Porsche 911 GT3

Maserati GranSport 2015
Maserati wil in 2015 een nieuwe sportwagen lanceren met V8-middenmotor, en zal dat vermoedelijk onder de naam GranSport doen.

In een exclusief interview met Evo liet Maserati baas Harold Wester verstaan dat het merk zich graag terug wil profileren op het hoogste sportieve niveau. Daarom zal het een nieuwe sportwagen lanceren die de meest pure expressie van sportiviteit moet worden. Wester droomt daarbij luidop van een Alfa Romeo 4C voor Maserati, met een koolstofvezel monocoque en een middenmotor. De Alfa Romeo 4C kon bij zijn onthulling in Genève vorig jaar op erg veel belangstelling rekenen, en dat is ook Harald Wester als CEO van zowel Alfa Romeo en Maserati niet ontgaan.

Maserati zou natuurlijk nog een trapje hoger mikken dan Alfa Romeo, de nieuwe GranSport wordt met een lengte van 4,4 meter een stuk groter dan de 4C, maar zou wel volgens hetzelfde idee worden ontwikkeld. Motorisch krijgt het model ook wat meer steun, onder de motorkap komt volgens Wester een 4.7-liter V8 met 454 pk. De motor zou in de lengte geplaatst worden, waardoor een langere wielbasis nodig is. Het vermogen zal via een nieuwe automaat met dubbele koppeling naar de achterwielen worden gestuurd. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zou het model tenslotte op een drooggewicht van 1.200 kg moeten uitkomen, en daarmee is hij een stuk lichter dan een Ferrari 458 Italia die 1.485 kg op de schaal zet.

Wester is dan ook ambitieus, hij wil de GranSport graag een agressieve prijs meegeven, waardoor hij goedkoper zal zijn dan zijn concurrenten. Tegelijk wil de man dat de wagen beter zal rijden dan een 911 Turbo, terwijl hij de 911 GT3 als dichtste concurrent ziet voor de nieuwe Maserati. Over een productielimiet spreekt Wester niet, jaarlijks zouden volgens zijn plan 1.500 à 2.000 modellen worden verkocht voor een prijs die dicht bij de 100.000 euro zal aanleunen. (Via: Evo)

Maserati GranSport 2015

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...