Gespot: Mercedes Benz CLS63 AMG

Mercedes CLS63 AMG
De Mercedes CLS-klasse, misschien wel de mooiste vierdeurscoupé die er momenteel te krijgen is, in de overheerlijke AMG uitvoering. Wat wil een mens nog meer?

De Mercedes CLS startte op zijn eentje het vierdeurscoupé-segment, en zette daarmee de trend voor de concurrentie zoals de BMW 6-Reeks Gran Coupé en de Audi A7. Mercedes had dankzij zijn inventiviteit een grote voorsprong die resulteerde in een succesmodel. Mensen die de looks van een CL-klasse willen combineren met het gebruiksgemak van een S-klasse hadden baat bij een luxueuze coupe. Dankzij de sterke verkoopcijfers kwam er dan ook een vervolg op het succesmodel in 2010, met als topmotorisatie de CLS63 AMG. Hiervoor werd het V8 motorblok langs de AMG specialisten gestuurd die er 557 pk en 800 Nm koppel uithaalden.

De CLS63 AMG wordt al een klein jaar geleverd aan vermogende klanten die er €125.000 voor neertellen. Naast een gigantisch aantal Pk’s en Newtonmeters kreeg de AMG versie ook nog enkele uiterlijke aanpassingen. Zo zou de grille een stuk agressiever moeten zijn, kreeg de wagen passende sidekirts en werden de wielkasten wat uitgeklopt om de 19″ wielen tot hun recht te laten komen. Aan de achterzijde vinden we een diffuser, een kofferspoiler en twee dubbele chromen uitlaatpijpen, typische kenmerken voor het AMG werk. Binnenin kreeg de wagen ook nog een kleine update met koolstofvezel en sportieve zetels, maar de wagen blijft een heerlijke Gran Turismo.

Het geoefende oog zag uiteraard alreeds de “Bedankt Di Rupo” sticker, waarmee enkele rijke(re) ondernemers het nieuwe beleid van Elio Di Rupo omtrent de belasting op bedrijfswagens op de korrel neemt. In het Gentse zijn er al enkele sportieve bolides gespot met een dergelijke sticker, in de andere centrumsteden duiken er ook steeds meer en meer sympathisanten op.

Spotterseer gaat naar RS voor deze prachtige spot!

Mercedes CLS63 AMG

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gespot: Mercedes Benz CLS63 AMG"

  1. bteun 17-06-2012 om 22:42

    Kheb vandaag een witte CLS AMG gezien in Lokeren, maar ik was aan het werken en kon geen foto trekken… wel mooi machine!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...