Onthuld: Audi SQ5 TDI

Audi SQ5 TDI
Audi heeft in Le Mans de Audi SQ5 TDI onthuld, het is meteen het eerste S-model met een dieselmotor.

De Audi SQ5 TDI krijgt een 3-liter TDI met twee turbo’s onder de motorkap, goed voor 313 pk en 650 Nm koppel. Daarmee sprint de SQ5 TDI van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden en haalt de compacte SUV een topsnelheid van 250 km/u. Een S-model zijnde werd ook aan het uitlaatgeluid gesleuteld, de 3-liter biturbo zou sowieso al een lekkere klank produceren, maar de uitlaatnoten wordt door een luidspreker verder versterkt. De SQ5 TDI kan naast sterke prestaties trouwens ook een interessant verbruik voorleggen, gemiddeld zou 7,2 liter/100 km moeten volstaan. De 3-liter biturbo TDI wordt standaard gekoppeld aan een tiptronic achttraps automaat die het vermogen via het Quattro-systeem naar de vier wielen stuwt.

Naast zijn specifieke motorische kenmerken krijgt de SQ5 TDI een sportophanging die het koetswerk met 30mm verlaagt. Het model staat verder standaard op 20″ velgen met vijfspaaks design, optioneel kies je zelfs voor 21″. Visueel vallen ook enkele details op, zo zien we een platinum grijze single-frame grille, een aluminium look voor de zijspiegels en kan het nieuwe topmodel uitgerust worden met twee koetswerkkleuren met kristal effect: Estoril Blue of Panther Black. Het interieur op zijn beurt valt op door allerlei sportieve details, waaronder sportstoelen in Nappa leder, inlegplaatjes in geborsteld aluminium, een sportstuur en een hele reeks S-logo’s. De Audi SQ5 TDI zal vanaf het begin van 2013 bij de dealers te vinden zijn, de vanafprijs bedraagt 58.500 euro.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: Audi SQ5 TDI"

  1. Wolf 17-06-2012 om 8:58

    Nou lopen de Audi’s al niet over van rijbeleving maar een S model met diesel? Gaan ze zeker weer speakers toevoegen voor het motorgeluid zoals bij de dikke A6 TDI? Nep. Nep.Nep…..

  2. CeeSsss 17-06-2012 om 17:10

    Zo’n dikke diesel past toch gewoon bij een SUV! ‘k Vind het een hele goeie keuze.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...